Fogfria golv

Fogfria golv av epoxi, akryl och polyuretan

Välkommen till oss! Vi erbjuder svenska företag och organisationer läggning och underhåll av tåliga fogfria industrigolv av epoxi, akryl och polyuretan. Samtliga golvprodukter är designade för att de ska vara tåliga och hållbara över lång tid.

Ett fogfritt massagolv får mycket hög slitstyrka och bärighet. Golven ändrar sig inte med tiden, utan håller sig kompakta och håller styrkan i årtionde efter årtionde.

Vi lägger stryktåliga och hållbara golv som passar för de flesta branscher: handel, industri, kök, industrier, kommersiella byggnader, idrottsarenor med mera. Vi har genom åren lärt oss att lägga fogfria golv i många olika miljöer. Vi kan alltid guida våra kunder genom den process det innebär att lägga golv. Över 20 års erfarenhet gör att vi är det trygga företaget att vända sig till när man behöver fogfria golv som står emot tidens tand. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!


fogfria golv - fogfritt industrigolv

Fogfria golv appliceras som flytande massa

Det finns stora fördelar med fogfria golv. Vad som utmärker denna golvtyp är att den appliceras som flytande golvmassa och på det sättet bildar en homogen yta utan skarvar. Dessutom skapar det en mycket stark polymer. Det är dessa faktorer som ger ett massagolv till en hygienisk, lättstädad och mycket tålig yta mot både kemisk och fysisk påverkan av olika slag. En annan stor fördel med fogfria golv är att man kan lägga dem självutjämnande, vilket gör att man kan få ett jämnt golv även på ojämna underlag.

Att lägga fogfria golv är snabbt och smidigt, appliceringen går fort och man kan använda golvet redan efter några dagar.

Viktigt med korrekt förbehandling

Man kan lägga fogfria golv på de flesta underlag om man först genomför en korrekt förbehandling. Betong, metaller, asfalt – ett fogfritt massagolv fungerar på många underlag. Om ytorna är gamla eller nya spelar heller ingen roll, skiljer sig förutsättningarna så löser man det med rätt förbehandling. Genom tillgång till olika kemiska komponenter kan man anpassa beläggningar till många skiftande miljöer, med olika behov på funktion och estetik. Man kan skapa golv som är mycket slag- och nötningståliga eller golv som klarar av höga punktbelastningar. Man kan även lägga fogfria golv med stor flexibilitet som klarar av viss rörelse. Golven kan ha extra bra halkskydd eller extra hög tålighet mot syror, baser, lösningsmedel och andra kemikalier. Elavledande egenskaper är en annan fördel med fogfria golv, liksom halkskydd.

Så gör vi när vi lägger fogfria golv

Vi har stor erfarenhet, de rätta kunskaperna och den maskinpark som behövs för att lägga ett fogfritt golv och skapa en säker och trygg och säker arbetsmiljö i olika miljöer.

Läggning av fogfria golv sker huvudsakligen i tre moment: förarbete, primning och utläggning av golvmassan.

Förarbetet består av reparation av eventuella skador i underlaget. Därför blästrar eller diamantslipar man underlaget. Detta är speciellt viktigt om man ska lägga golvet i tunga industrimiljöer för att golvmassan verkligen får bra fäste och tålighet. Nästa steg i proceduren är den så kallade primningen där vi förbättrar vidhäftningen. Därefter applicerar vi golvmassan.

I normala fall kan man ta golvet i bruk redan dagen efter att det lagts. Vissa speciella ytor, exempelvis syrabeständiga golv, bör få härda under längre tid. De kemiska beständigheten bör nå maximal nivå innan golvet börjar användas. 

Våra  golv ger stora valmöjligheter 

Våra fogfria golv går att få i ett flertal färger, mönster och tjocklekar. Här är några av de fördelar som våra golv alltid för med sig:

  • De är halkskyddade, står emot kemikalier, UV- strålar och vatten.
  • De är hygieniska, dammfria och lätta att städa.
  • Du får fullständig teknisk support från våra erfarna golvexperter.

Är du i behov av fogfria golv av högsta klass? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta golvet som passar bäst till just din verksamhet.

Vi levererar och installerar våra golv i hela Sverige