Kan man ha industrigolv hemma?

Visst kan man ha industrigolv hemma, om man med industrigolv menar betonggolv, epoxigolv, massagolv och till och med industriparkett. Vilket slags industrigolv som man önskar där hemma, varierar. Allt har ju med den egna smaken att göra.

"Har man ett hobbyrum, och till och med eget gym hemma, passar det alldeles utmärkt med ett industrigolv. Vill man ha ett mycket hållbart golv som kommer att hålla i 50-60 år, utan att man behöver tänka på underhåll, mer än att rengöra det, är just ett industrigolv ett mycket bra val."

Ett aber kan vara priset vid val av industrigolv

Det enda som skulle kunna lägga hinder för att skaffa sig ett industrigolv hemma är priset. Ett golv av epoxi kostar cirka 200 kronor per kilogram och det lär ta 1,3-1,5 kilogram per kvadratmeter, vilket gör att det kan kosta cirka 500 kronor per kvadratmeter, beroende på vilket underlag man har till golvet som man har tänkt sig industrigolvet. Då är endast materialet inräknat. Om man inte kan lägga ett epoxigolv själv, bör man anlita hantverkare för arbetet. Då krävs det att hantverkarna har gått en härdplastutbildning så att de kan hantera epoxin på rätt sätt.

Där passar industrigolv i hemmet

Ett industrigolv passar egentligen i alla rum i ett hem. Allt beror ju på tycke och smak. Om man inte har några preferenser på hur ett golv bör se ut, och endast, till exempel önskar sig ett golv som håller i många, många år utan att det krävs ett ständigt underhåll, är industrigolv det bästa valet i alla rum i en bostad. Har man en fastighet som är en renoverad och tidigare industrilokal, vilket är mycket populärt och blir till otroligt fina bostäder, passar industrigolv i hela bostaden. Även i en bostad är i en villa som är byggd i ett mer robust material, såsom en tegelvilla, passar ett industrigolv lika väl som vilket annat golv.

Polerat industrigolv snyggast för hemmet

Ser man till att polera industrigolvet som man lägger i ett hem, blir det mycket snyggt. Man kan samtidigt passa på att göra golvet extra mjukt för att undvika att det blir för hårt på grund av materialval. På senaste tiden har flera olika slags metallic designgolv seglat upp som mycket populära golv, särskilt det med med beteckningen G2 lr G3. De fina degigngolven gör dem till golv som inte är som andra.

Vill man inte ha något mönster på sitt industrigolv kan man även välja ett helt blankt golv i någon vacker färg. Då lackar man golvet för ett riktigt snyggt utseende.

Vi levererar och installerar våra golv i hela Sverige
15 Jun 2019